La seguretat i l’exèrcit a la República catalana (L’Illa de Robinson, El PuntAvui TV, 23-3-17)

L'Illa de Robinson (23-3-17)

La tradició pacifista i antimilitarista que Catalunya ha desenvolupat en els darrers anys ha de fer front al bany de realpolitik que representa la perspectiva d’esdevenir un estat independent i assumir les responsabilitats i els compromisos internacionals associats a la seguretat. N’hem parlat a l’Illa de Robinson del PuntAvui TV amb David Bajona, especialista en estudis estratègics i seguretat, i Jordi Armadans, director de Fundipau. Ambdós participen en el llibre col·lectiu que acaba d’aparèixer titulat Política de defensa i estat propi, publicat per l’Editorial Base, i escrit per un conjunt d’autors especialistes en temes de seguretat, defensa i relacions internacionals:

http://www.elpuntavui.tv/video/209811881.html

A la primera part de la tertúlia, dirigida com sempre per Igor Llongueres, juntament amb Lluís Martínez i Vicent Partal hem parlat amb Josep Pagès sobre el manifest signat per cinc-cents juristes a favor del referèndum:

http://www.elpuntavui.tv/video/209802950.html

 

 

Autor: Enric Llarch

Sóc un economista amb vocació de servei a la col·lectivitat i al meu país. He treballat molts anys al voltant de l'economia de Barcelona i de Catalunya, especialment pel que fa als serveis i al territori. Em considero una persona creativa en l'àmbit de l'economia i dels ciències socials i he procurat sempre unir la teoria amb la pràctica. Per això he impulsat amb èxit diversos projectes de promoció econòmica i algunes publicacions. Sempre m’ha semblat molt important divulgar el coneixement i estimular el debat econòmic i fa 25 anys que col·laboro regularment als mitjans de comunicació. Aquest bloc vol ser principalment una eina per aprofundir en la reflexió col·lectiva al voltant de la nostra economia i la nostra societat.

Deixa un comentari