“Fiscalitat per gestionar la ciutat” ( La Vanguardia, 16-5-19)

fiscalitat-municipal-eina-de-gestic3b3

El debat municipal es reprèn un cop superada la cita electoral del 28-A i la fiscalitat local, fins ara la gran absent de tot el mandat i de tota la precampanya, hauria de merèixer l’atenció que no ha rebut fins aquest moment. La cançoneta del “paguem massa impostos” ha impedit que des de posicions no ja de progrés, sinó de simple eficiència, s’hagi fet abstracció del potencial dels impostos, taxes i preus públics locals com a eina de gestió de la complexa realitat  urbana.

En aquest article a La Vanguardia intento identificar les possibilitats, i els límits, de la fiscalitat local per implementar polítiques municipals.

Fiscalitat per gestionar ciutat_LV, 16-5-19

 

 

Autor: Enric Llarch

Sóc un economista amb vocació de servei a la col·lectivitat i al meu país. He treballat molts anys al voltant de l'economia de Barcelona i de Catalunya, especialment pel que fa als serveis i al territori. Em considero una persona creativa en l'àmbit de l'economia i dels ciències socials i he procurat sempre unir la teoria amb la pràctica. Per això he impulsat amb èxit diversos projectes de promoció econòmica i algunes publicacions. Sempre m’ha semblat molt important divulgar el coneixement i estimular el debat econòmic i fa 25 anys que col·laboro regularment als mitjans de comunicació. Aquest bloc vol ser principalment una eina per aprofundir en la reflexió col·lectiva al voltant de la nostra economia i la nostra societat.

One thought on ““Fiscalitat per gestionar la ciutat” ( La Vanguardia, 16-5-19)”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: