Jornades Cultura: versió 2050, 14 a 17 de febrer

Des de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, estem preparant unes jornades de reflexió i de debat sobre la cultura a mitjà i llarg termini, amb un horitzó simbòlic establert en l’any 2050.

Després del parèntesi i dels estralls de la pandèmia en gran part del món cultural, sembla més necessari que mai posar la vista llarga sobre la multitud de fenòmens que afecten la creació, la difusió i el consum cultural. Des de l’impacte de les noves tecnologies fins a la globalització i l’aparició de grans operadors a nivell mundial. Des de les transformacions en el gaudi i consum de béns cultural fins a l’emergència de noves generacions amb hàbits, habilitats i valors molt diferents a les de generacions anteriors. Des del paper d’una cultura com la catalana, que compta amb una llengua d’abast reduït i minoritzada al propi territori fins a la mercantilització, banalització i turistificació de moltes activitats culturals.

Partim d’un document de base elaborat conjuntament amb en Ferran Mascarell, vicepresident tercer de la Diputació i reconegut gestor i pensador de l’activitat cultural. A les Jornades, un destacat ventall de ponents debatran durant tres dies i mig -del 14 al 17 de febrer, a les Drassanes de Barcelona– sobre el futur de la cultura en general, de la cultura catalana en particular i sobre les polítiques a emprendre en aquest context, tant a nivell general com local.

La Diputació publicarà posteriorment tant el document de base com totes les aportacions i materials incorporats durant les Jornades. L’èxit de la convocatòria ha fet que la inscripció automàtica ja estigui tancada, però qui realment tingui interès a participar-hi, pot sol·licitar-ho a:

gs.cultura@diba.cat

Si voleu consultar el programa complet, podeu fer-ho a:

Jornades Cultura versió 2050

Advertisement

Autor: Enric Llarch

Sóc un economista amb vocació de servei a la col·lectivitat i al meu país. He treballat molts anys al voltant de l'economia de Barcelona i de Catalunya, especialment pel que fa als serveis i al territori. Em considero una persona creativa en l'àmbit de l'economia i dels ciències socials i he procurat sempre unir la teoria amb la pràctica. Per això he impulsat amb èxit diversos projectes de promoció econòmica i algunes publicacions. Sempre m’ha semblat molt important divulgar el coneixement i estimular el debat econòmic i fa 25 anys que col·laboro regularment als mitjans de comunicació. Aquest bloc vol ser principalment una eina per aprofundir en la reflexió col·lectiva al voltant de la nostra economia i la nostra societat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: