“Garanties republicanes” (Revista Mirall, 12-4-19)

Garanties republicanes (fragment)

El cicle electoral que formalment hem encetat aquest divendres és una bona oportunitat perquè des de l’independentisme es reformuli el seu missatge, especialment cap als catalans que són més refractaris a una eventual república catalana independent.

En els darrers temps, la demanda de poder decidir el nostre futur i, ara, la denúncia de la repressió han fet descuidar l’argumentació destinada a convèncer aquells que desconfien, que tenen por, del que els passarà un cop instaurada la república. Una por, evidentment, estimulada i magnificada pels partits polítics unionistes i el sistema comunicatiu espanyol. Però no per això menys real i menys rellevant.

En aquest article a la Revista Mirall (revistamirall.com)  plantejo que superem els sobreentesos entre independentistes i fem explícits uns compromisos republicans per ajudar a vèncer la por i a construir les grans majories que ens han de permetre vèncer l’estat repressor.

revistamirall.com. Garanties republicanes, 12-4-19

 

Autor: Enric Llarch

Sóc un economista amb vocació de servei a la col·lectivitat i al meu país. He treballat molts anys al voltant de l'economia de Barcelona i de Catalunya, especialment pel que fa als serveis i al territori. Em considero una persona creativa en l'àmbit de l'economia i dels ciències socials i he procurat sempre unir la teoria amb la pràctica. Per això he impulsat amb èxit diversos projectes de promoció econòmica i algunes publicacions. Sempre m’ha semblat molt important divulgar el coneixement i estimular el debat econòmic i fa 25 anys que col·laboro regularment als mitjans de comunicació. Aquest bloc vol ser principalment una eina per aprofundir en la reflexió col·lectiva al voltant de la nostra economia i la nostra societat.

2 pensaments sobre ““Garanties republicanes” (Revista Mirall, 12-4-19)”

  1. Jo no estic d’acord amb la teoria que s’ha tret de la maniga esquerra republicana, que justifica el seu pas enrera dient que no s’ha pensat prou en els que tenien por S’hagues pensat abans en la por dels altres perque ara els que tenim por som nosaltres amb la política de repressió que s’e ens està imposant!!!!!!

    M'agrada

    1. Primer de tot, t’agraeixo que hagis llegit l’article. El problema principal no és tant no haver pensat en els que tenien por, que també, sinó que per vèncer l’oposició de l’Estat espanyol repressor necessitem acumular una força aclaparadora. Com van fer a Eslovènia o a les repúbliques bàltiques. Per això hem de ser moltíssims més. I quant als que tenen por de la república, hem d’aconseguir que, si no es fan independentistes, almenys no estiguin tan espantats com per fer el joc a l’Estat espanyol i als partits unionistes més agressius. I que, quan arribi el moment, acceptin la decisió majoritària si aquesta és la de la república catalana independent.

      M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: