“Per no morir d’èxit” (L’econòmic del PuntAvui, 8-4-18)

IMG

Els sotracs patits per la ciutat i el país a partir dels atemptats a la Rambla del mes d’agost han fet disminuir la virulència del debat sobre l’impacte del turisme i les alternatives per gestionar-lo.

Malgrat les veus apocalíptiques interessades, només es va notar un cert reflux de turistes a Barcelona entre els visitants que s’allotgen en els hotels de més categoria. Tanmateix, benvinguda sigui l’aturada de l’espiral turística si permet un debat més assossegat i més constructiu. I, sobretot, on els principals agents del sector s’hi acabin implicant. Aquesta és una condició ineludible per a qualsevol política de gestió del turisme que vulgui ser realment efectiva. L’alternativa és acabar matant la gallina dels ous d’or i morir d’èxit.

En parlo en l’article d’aquest diumenge a L’econòmic del PuntAvui:

“Per no morir d’èxit”. L’econòmic del PuntAvui, 8-4-18

Autor: Enric Llarch

Sóc un economista amb vocació de servei a la col·lectivitat i al meu país. He treballat molts anys al voltant de l'economia de Barcelona i de Catalunya, especialment pel que fa als serveis i al territori. Em considero una persona creativa en l'àmbit de l'economia i dels ciències socials i he procurat sempre unir la teoria amb la pràctica. Per això he impulsat amb èxit diversos projectes de promoció econòmica i algunes publicacions. Sempre m’ha semblat molt important divulgar el coneixement i estimular el debat econòmic i fa 25 anys que col·laboro regularment als mitjans de comunicació. Aquest bloc vol ser principalment una eina per aprofundir en la reflexió col·lectiva al voltant de la nostra economia i la nostra societat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: